Geluiddempende koptelefoon

  • Berichtcategorie:Algemeen
  • Bericht reacties:0 Reacties
Je bekijkt nu Geluiddempende koptelefoon

Wat is de beste geluiddempende koptelefoon voor jouw kind

Of je je kind nou meeneemt naar een festival, feest, kerkdienst of ander evenement, het kan vaak voorkomen dat er luide muziek is. Dit kan voor jou misschien niet zo storend zijn, maar wel gevaarlijk voor je kinderen. Harde geluiden beschadigen namelijk het gehoor van het kind, waar hij of zij op latere leeftijd erg veel last van kan krijgen. Daarnaast zijn geluiddempende koptelefoons ook erg handig voor kinderen die snel afgeleid zijn, bijvoorbeeld op de basisschool.

Geluiddempende koptelefoon kopen

Wat een geluiddempende koptelefoon doet, is het schadelijk geluid in de omgeving dempen. Dit houdt in dat het geluid wat je dan wel nog hoort, onder de aantal decibel blijft die schadelijk is voor het gehoor. Zo kan je kind toch nog naar plekken gaan waar er erg hard omgevingsgeluid is, zonder dat je je druk hoeft te maken om beschadiging aan het gehoor van je kind. Denk bijvoorbeeld aan een autorace of een bruiloft. Maar ook worden geluiddempende koptelefoon vaak gebruikt in de klaslokalen.

Eigenlijk op elke plek waar hard geluid is, is een geluiddempende kinderkoptelefoon op z’n plek.

Een aantal bestsellers op Kinderkoptelefoons.nl

Betere concentratie dankzij koptelefoon

Kinderen hebben steeds minder concentratie in de klas. Ze spelen minder buiten en zitten veel binnen te kijken op een tablet of achter de computer. Ze zijn dan niet genoeg geprikkeld waardoor ze te veel energie hebben. Hierdoor raken ze in de klas snel afgeleid en kunnen ze zich niet goed focussen. Bekijk ook onderstaande video van het Jeugdjournaal.

Een koptelefoon die het omgevingsgeluid dempt, is ideaal voor kinderen die snel afgeleid zijn. Vooral wanneer een kind kampt met concentratieproblemen, gehoorproblemen of ADHD of autisme heeft, kan zo’n koptelefoon een uitkomst bieden. Veel van deze kinderen hebben namelijk concentratieproblemen in de klas. Door zo’n koptelefoon wordt het geluid om hem of haar heen gedempt en kan het kind zich dus beter concentreren. Dit heeft vaak een positieve invloed op de leerprestaties en cijfers van de leerling. Wanneer ze geconcentreerder te werk kunnen gaan, zullen ze ook geen medeleerlingen meer afleiden waardoor de rust in de klas wordt bevorderd.

Ook wanneer kinderen om een bepaalde reden extreem gevoelig zijn voor geluid, is een geluiddempende koptelefoon een erg fijne oplossing. Je kunt er ook voor kiezen om een model te kopen met een volumeknop aan de zijkant. Je kunt dan in principe zelf kiezen hoe hard het geluid om je heen ‘staat’. Hij kan natuurlijk niet al het geluid om je heen wegfilteren, maar het maakt zeker wel een merkbaar verschil.

Lees ook meer over de nadelige gevolgen van te hard geluid voor kinderen op Kinderneurologie.

Kinderkoptelefoon kopen

De koptelefoons zijn vaak robuust en verstelbaar. Je kunt dus jarenlang doen met een koptelefoon en wanneer je in de klas koptelefoon hebt, zijn deze geschikt voor meerdere kinderen. Doordat je ze kunt verzetten, passen ze op elk kind. Hoeveel onderhoud er nodig is, ligt een beetje aan het model dat je kiest. Je hebt namelijk hele simpele zonder al teveel poespas en je dus niet al teveel aan hoeft te doen. Deze werken gewoon prima. Er zijn ook luxere varianten waar batterijen in moeten. Deze moet je dus van tijd tot tijd vervangen. Wanneer meerdere kinderen met één koptelefoon doen, is het ook geen overbodige luxe om deze van tijd tot tijd schoon te maken.

Bekijk alle koptelefoons voor jongens of de koptelefoons voor meisjes

Geluiddempende kinderkoptelefoons zijn er voor jongens en meisjes in allerlei kleuren en zowel met bluetooth verbinding als met draad. Je kunt op deze site dus altijd een model vinden dat bij jouw situatie en kind past. De voordelen van het gebruik van een koptelefoon die het geluid dempt hebben we in dit artikel uitgelegd.

Tip voor meisjes: Kinderkoptelefoon met kattenoortjes